Op een gegeven moment breidt het gezin misschien uit, of er is een andere reden om extra ruimte in de woning nodig te hebben. Een uitbouw woning is dan de oplossing, tevens vergroot een goed gebouwde uitbouw woning ook de waarde van de woning. Als dit niet door de bewoner zelf gedaan wordt, is het verstandig een betrouwbare aannemer te zoeken die ervaring heeft met uitbouw woning.
Als eerste kan er binnen de familie en vriendenkring eens na gevraagd worden of iemand een goede en betrouwbare aannemer kent.
Is er een vergunning nodig voor uitbouw woning?
Over het algemeen dient er voor een uitbouw woning een vergunning aangevraagd worden. een vergunning dient bij de gemeente aangevraagd te worden. De gemeente zal om een aantal documenten voor de aanvraag vragen, onder andere een sterkte berekening en een bouwtekening. De aanvraag kan digitaal en per post. Voor een vergunning dienen leges aan de gemeente betaald te worden. Binnen acht weken dient er door de gemeente een besluit genomen te worden. Belanghebbenden, omwonenden, kunnen nog bezwaar tegen de bouw indienen.
Isolatie is belangrijk bij een uitbouw woning. Isolatie houdt de koude buiten en de warmte binnen. Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden en dit heeft weer een gunstig effect op de energierekening. Denk hierbij ook aan het effect op het binnenhouden van leefgeluiden en het buiten houden van geluiden van straat. Er zijn verschillende soorten isolatie waarvan spouwmuur isolatie een van de bekendste is. Vloer isolatie is ook zeer belangrijk in verband met eventuele vochtige kruipruimtes onder het huis.
De maat van uw uitbouw woning
Bij een uitbouw woning bepaalt de bewoner zelf de maat. Afhankelijk van wat er met betrekking tot de vergunning mogelijk is en de grootte van de ruimte waar de uitbouw woning komt, zijn er verschillende maten mogelijk. Een aannemer zal nagaan welk grondwerk nodig is. Zeer belangrijk is om goed te controleren of een stalen balk voor de constructie nodig is. Deze stalen balk zorgt voor een stevige constructie van bijvoorbeeld een draagmuur.
Nadat al het buitenwerk van de uitbouw woning is gedaan en ook de gevel bekleed is, moet er nog een heleboel aan de binnenkant gebeuren. Zo zal er elektra aangelegd moeten worden. Laat dit ook doen om er zeker van de zijn dat de elektra veilig en verantwoord aangelegd is. Hierna zullen de radiatoren door een installateur geplaatst moeten worden. De installateur zal op basis van de inhoud van de uitbouw woning bepalen hoeveel radiatoren er geplaatst moeten worden.